Toti iubim calatoriile. De ce? Pentru ca este o evadare din cotidian, un moment de respiro si relaxare, lasam in urma jobul stresant sau grijile de zi cu zi si pornim spre o noua aventura. Insa, si calatoriile presupun anumite riscuri. De la anularea calatoriei din motive obiective, pana la urgente medicale care se intampla chiar pe perioada sejurului/calatoriei. In astfel de momente, o asigurare de calatorie este extrem de importanta. Aceasta iti poate oferi siguranta si te poate scuti de o serie de cheltuieli. In functie de destinatia unde calatoresti, ziua de spitalizare poate sa coste chiar si cateva mii de euro, iar o simpla insolatie sau un deget rupt te poate face sa scoti din buzunar cateva sute de euro. Asadar, riscul pe care ti-l asumi daca nu inchei o asigurare de calatorie este urias.

Mai jos va prezentam o parte din asigurarile pe care le puteti incheia si conditiile fiecareia:

Pachetul CLASIC – prin intermediul acestuia beneficiati de protectie, atat in cazul unei imbolnaviri, a pierderii sau deteriorarii bagajului de calatorie, cat si in cazul in care ati provocat fara voie daune persoanelor sau obiectelor.

Pachetul PREMIUM – este propunerea noastra pentru o siguranta fara compromisuri. Planuiti sa plecati intr-o vacanta de vis sau in luna de miere? Calatoriti cu o persoana in varsta sau alaturi de copii? Cu siguranta nu doriti sa va asumati nici un risc atunci cand ne gandim la lucrurile care sunt cu adevarat importante pentru tine. In acest sens, Pachetul PREMIUM este alegerea ideala! Va asigura protectia la care va asteptati atunci cand ceva neprevazut s-ar putea intampla, indiferent ca vorbim despre protectie medicala in strainatate, protectia bagajelor de calatorie, pierderile financiare in cazul intreruperii calatoriei, acutizarea unei boli cronice si multe alte riscuri care sunt acoperite de acest pachet.

Asigurarea STORNO – este asigurarea care acopera situatiile in care pur si simplu nu puteti pleca in vacanta planuita, din cauza unor probleme medicale, daune elementare sau un caz de urgenta care va obliga sa ramaneti acasa.

Evenimente asigurate:

 • Îmbolnăvirea gravă bruscă, reacţii adverse la vaccinuri (numai în cazul injecţiilor prescrise), vătămarea cauzată de un accident sau decesul persoanei asigurate.
 • Îmbolnăvirea gravă bruscă, vătămarea gravă bruscă sau decesul uneia dintre următoarele persoane: soț/soție sau partenerul de viaţă (buletin de înscriere în evidenţa populaţiei de min. 3 luni); părinţii (părinţi vitregi, socrii, bunici); copiii (copii vitregi, gineri, nepoţi); fraţii şi surorile, cumnaţii sau cumnatele; altă persoană specificată nominal în poliţă (ex. bona).
 • Înrăutăţirea gravă bruscă a unei suferinţe (boli cronice) a persoanei asigurate, conform Condiţiilor Generale de Asigurare.
 • Sarcina este un eveniment asigurat dacă este constatată şi confirmată medical după încheierea asigurării.
 • Concedierea neaşteptată de către angajator.
 • Înaintarea acţiunii de divorţ de către partenerul de căsătorie al persoanei asigurate.
 • Nepromovarea unei clase terminale sau a bacalaureatului.
 • În cazul a până la 7 persoane specificate într-o poliță, care au rezervat împreună călătoria (indiferent de gradul de rudenie), este vorba despre un caz asigurat chiar și în situația în care un anumit motiv, dintre cele menționate în Condițiile Generale de Asigurare, intervine numai pentru una dintre aceste 7 persoane.
 • În cazul în care daunele elementare sau furturile prin spargere influenţează grav proprietatea persoanei asigurate, iar în urma acestor evenimente prezenţa persoanei asigurate este indispensabilă.
 • Concentrarea pentru serviciul militar de bază sau pentru serviciul civil în locul serviciului militar.

Pachetul TRAVEL – Indiferent de destinaţia pe care o alegeţi, pachetul Travel este alegerea perfectă asigurându-vă protecţie atât în cazul anulării călătoriei, cât şi în situaţia unei îmbolnăviri sau a unei accidentări pe parcursul călătoriei. Pachetul Travel include protecţie simultană la anulare pentru până la 7 persoane.

Pachetul TRAVEL include pe langa protectia STORNO si protectie medicala pe durata calatoriei, costuri de cautare si salvare, cat si compensatie in caz de invaliditate si deces.

EVENlMENTE ASlGURATE • ANULAREA CĂLĂTORlEl

Pentru produsul Travel, diferit faţă de evenimentele asigurate menţionate în Condiţiile Generale de Asigurare, sunt asigurate doar aceste evenimente:

 • imbolnăvire gravă bruscă, neașteptată, accident sau decesul persoanei asigurate sau a uneia dintre următoarele persoane: soţ/soţie, copii, părinţi, nepoţii bunicilor, fraţi sau surori. În cazul a până la 7 persoane specificate într-o poliţă, care au rezervat împreună o călătorie, este vorba despre un caz asigurat chiar şi în situaţia în care unul din motivele enumerate intervine numai pentru una dintre aceste 7 persoane. În cazul unui eveniment asigurat, în legătură cu aceeaşi călătorie, pot fi ridicate pretenţii de despăgubire din partea mai multor persoane asigurate, până la concurenţa sumei maxime de 21.000 RON.
 • Concedierea neaşteptată de către angajator.
 • În cazul în care daunele elementare sau furturile prin spargere influenţează grav proprietatea persoanei asigurate, iar în urma acestor evenimente prezenţa persoanei asigurate este indispensabilă.
 • Primirea de către Asigurat a unei citaţii de prezentare la tribunal, la un termen stabilit în perioada călătoriei.

Atentie! Sarcina și complicațiile legate de sarcina nu constituie evenimente asigurate pentru anularea călătoriei.

Inainte de a incheia o asigurare de calatorie este foarte important sa te informezi in detaliu pentru a cunoaste care este pachetul de asigurare cel mai potrivit pentru tine. Chiar daca asigurarile de calatorie sunt optionale, ar trebui sa te gandesti la ele ca fiind obligatorii, deoarece doar in momentul in care un eveniment neasteptat iti perturba calatoria, abia atunci vei intelege cat este de importanta o asigurare facuta la timpul ei.